Groep 1 & 2

Projecten


De verloren koffer

Thema; Reizen en avontuur.

Leerdoelen; Fantasie stimuleren, delen, spelplezier ervaren, zelf iets maken wat je kunt gebruiken om samen mee te spelen, de aarde is groter dan alleen de plek waar wij wonen; wereldkaart.

Aantal lessen;

- 4 lessen van 1 tot 1 1/2 uur.

Inhoud; Verhaal van de gevonden koffer. Koffer met inhoud in de klas. Verwerkingsles met kosteloos materiaal, textiel stempelen,  spelen met het zelf gemaakte materiaal in het gymlokaal. 'Reizen' van de ene naar de andere kant van het lokaal.


Het huis van mol

Thema; Wonen, logeren, licht en donker.

Leerdoelen; Fantasie stimuleren, benoemen en toepassen van lichte en donkere kleuren, iets doen om een ander te helpen.

Aantal lessen; 4 lessen van 1 tot 1 1/2 uur.

Inhoudelijk; Mol is zijn huis kwijt. Mol als handpop in de klas. De kinderen helpen hem aan een nieuw huisje op school, totdat hij zelf een ander huisje heeft gevonden. Mol houdt niet van licht, dus om het onze gast naar de zin te maken schilderen we met donkere kleuren om zijn huis gezellig te maken. De buitenkant wordt geschilderd met lichte kleuren. Het huis is een tent in het speellokaal waar de kinderen in kunnen kruipen om bij mol op bezoek te gaan.

overige lessen voor kleuters;


zo zie ik er uit

Lesdoel; Grove motoriek combineren met fijnere motoriek. Lekker werken met verf en gekleurd papier. Focus en expressie. Lichaamsoriëntatie.

 

Aantal lessen; 2 lessen van 1 uur.

 

Inhoud;

We werken op levensgroot papier, met grote kwasten en vellen gekleurd papier die we scheuren, knippen en plakken. Waar zitten mijn handen? en mijn voeten?enz. En wat heb ik aan? Daar gaan we mee aan het werk.


Huisje boompje beestje

Lesdoel; Orientatie op de leefomgeving door creatieve werkvorm gecombineerd met spelvorm.

 

Aantal lessen; 1 les van 1 uur, 1 spelles van 3/4 uur.

 

Inhoud; Stempelen op katoen met vormen, mensfiguren, dierfiguren, en bomen. Dit worden de huizen in de straat en de dieren en mensen die  daar wonen. Deze doeken naait juf Nelly aan elkaar en zo krijgen we een groot speelveld  voor in het speellokaal, waar je met speelgoedautootjes doorheen kunt rijden.


Lessen op verzoek

 

Natuurlijk kun je vanuit school een keuze maken uit het bestaande aanbod. Maar het is ook mogelijk om voorkeuren aan te geven. Bijvoorbeeld als er behoefte is aan lessen die inhaken op een specifiek thema. Op basis van de wensen doe ik dan een les voorstel.

 

Gebruik het contactformulier om te informeren naar de mogelijkheden.