Groep 5 & 6

projecten


Ontdekking van een nieuwe wereld

Thema; Ontdekkingsreis. Ontdekking van het onbekende nav de ontdekking van Amerika.

Leerdoelen; Verbeelding stimuleren. Samenwerken. Werk voorbereiden met schetsen. Geschiedenisles plaatsen in het kader van de verwondering over het ontdekken van een nieuwe wereld.

Aantal lessen; 3 keer 1 1/2 uur

Inhoud; Verspagio verkoopt al zijn bezittingen, koopt een schip en gaat op ontdekkingsreis, net als zijn grote held Amerigo. Hij leidt schipbreuk, en spoelt aan op een magisch eiland. Iedere dag tekent hij de nieuwe planten en diersoorten die hij heeft ontdekt. De kinderen doen dit ook, in een tent (de tent van Verspagio) op het schoolplein (strand). Spelende kinderen van andere groepen komen een kijkje nemen.


Landschap in gemengde techniek

Thema; Werken in gemengde techniek.

leerdoel; De opbouw van een schilderij herkennen en toepassen. Met verschillende materialen werken.

Aantal lessen; 2 lessen van 1 1/2 uur.

Inhoud; Ik heb een schilderij van mezelf meegenomen. Met de kinderen herleiden en benoemen waarmee het is gemaakt. Daarna zelf aan de slag. Het op deze manier opbouwen van een schilderij is meestal nieuw voor de kinderen.


Lessen op verzoek

Natuurlijk kun je vanuit school een keuze maken uit het bestaande aanbod. Maar het is ook mogelijk om voorkeuren aan te geven. Bijvoorbeeld als er behoefte is aan lessen die inhaken op een specifiek thema. Op basis van de wensen doe ik dan een les voorstel.

 

Gebruik het contactformulier om te informeren naar de mogelijkheden.

Overige lessen voor deze leeftijd


Echte kunst!

Kunst bekijken, hoe is het gemaakt? Wat is er te zien?

Gevolgd door verwerkingslessen waarin we zelf gaan schilderen. Te denken valt aan lessen rondom het werk van;

 

- Pablo Picasso

- Gerrit Benner

- Jan Mankes

- Boele Bregman

- Christiaan Kuitwaard

- Jopie Huisman

- Paul Klee

- Wasily Kandinsky

 

 

Aantal lessen; 3 tot 4 lessen van 1 tot 1 1/2 uur.


Tekenen, schilderen en grafische technieken.


vrij

 

Lessen tekenen, schilderen, of grafische technieken waarbij de onderwerpkeuze vrij is. Dit geeft de mogelijkheid om qua verwerking flexibel in te spelen op de actualiteit van de kinderen. Binnenschool kan ook worden gedacht aan een combinatie met onderwerpen die behandeld zijn bij andere vakken.

 

Er kan in principe een heel jaar door op deze manier gewerkt worden. Technieken worden om de 3 lessen afgewisseld. Zo leren ze iedere keer iets nieuws.


Gezichten tekenen

 

Wat zijn de kenmerken van een gezicht? We kennen allemaal de emoji, maar hoe ziet het er eigenlijk echt uit? Uitwerking met verschillende tekenmaterialen.